Basarabia în hărți și documente

Basarabia în hărți și documente

Este cunoscut faptul că un popor nu poate aspira spre viitor fără a-şi cunoaşte trecutul istoric. Istoria noastră a fost de multe ori falsificată şi interpretată după bunul plac al unora cu interese meschine. Pentru a ilucida şi a demonstra o dată în plus adevărul istoric, a fost inaugurată o expoziţie inedită în holul Bibliotecii Naţionale, o expoziţie care include o serie de fotografii,  hărţi şi materiale valoroase dedicate tragicului eveniment din 1812, cînd Basarabia a fost anexată la Imperiul Ţarist. Aceste documente, interzise o perioadă bună de timp, au fost puse la dispoziţia Bibliotecii Naţionale de către Institutul cultural român „Mihai Eminescu” din Chişinău. Ulterior exponatele se vor păstra în serviciul Arte şi hărţi al bibliotecii.

În cadrul evenimentului a fost lansat şi Nr. 5 – 6 al revistei „Limba română” , care este de asemenea dedicat împlinirii a 200 de ani de la Raptul Basarabiei.

La vernisarea expoziţiei au fost prezenţi: Excelenţa sa,  Ambasadorul României în Republica Moldova, dl. Marius Lazurcă, primarul general al municipiului Chişinău, dl. Dorin Chirtoacă, precum şi o serie de personalităţi marcante ale culturii noastre.

Toţi cei interesaţi de istoria neamului, sunt invitaţi să viziteze expoziţia din holul Bibliotecii Naţionale.

Aliona Mandea

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: