Granturi pentru „Primul venit, primul servit”

Granturi pentru „Primul venit, primul servit”

Program de granturi pentru tineri moldoveni absolvenţi ai instutuţiilor din străinătate

Promovarea revenirii tinerilor moldoveni cu studii în străinătate în vederea angajării în instituţiile private sau publice din Moldova (2010-2012): Organizaţia Internaţională pentru Migraţie, misiunea în Republica Moldova (OIM), în parteneriat cu Ministerul Tineretului şi Sportului, Ministerul Educaţiei, Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă a anunţat în octombrie 2010 un concurs de susţinere a 30 tineri moldoveni absolvenţi ai instituţiilor din străinătate care doresc să revină temporar sau permanent în Moldova pentru a se angaja în instituţiile private / publice din Moldova în vederea schimbului de experienţă şi implementării abilităţilor căpătate. citeşte mai departe…

OIM reiterează apelul pentru un număr limitat de granturi în vederea susţinerii  revenirii şi reintegrării tinerilor. Concursul este deschis pentru tinerii moldoveni cu studii în străinătate, în domeniul exact sau umanitar, care doresc să revină în Moldova în vederea angajării în instituţiile private sau publice din Moldova. OIM va oferi asistenţă logistică în identificarea locurilor vacante de muncă şi va acorda beneficiarilor suport financiar pentru acoperirea cheltuielilor de transport, precum şi alocaţii lunare de 200 euro pe o perioadă de şase luni.

Granturile se vor acorda conform principiului “primul venit, primul servit”, în baza setului de acte solicitat de către OIM (copiile contractului de muncă şi a fişei de post, semnate cu angajatorul din RM, diplomei sau a certificatului confirmator al studiilor peste hotarele ţării, buletinului de identitate). Tinerii care vor fi angajaţi cu un salariu mai mare decât 500 euro, nu pot deveni beneficiari ai acestui Program.

Obiectivul proiectului este de a aborda fenomenul exodului de creiere prin promovarea transferului de idei noi şi de abilităţi în procesul migraţiei tinerilor şi mobilităţii educaţionale.
Candidaţii urmează să completeze explicit formularul de aplicare şi să-l expedieze, împreună cu CV recent la adresa electronică violarucemartan@yahoo.com până la data de 29 februarie 2012.

Sursa: www.civic.md

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: