Tu la ce ai renunţa: la maşină sau la Internet ?

Tu la ce ai renunţa: la masină sau la Internet ?

Potrivit unui studiu realizat de agentia Gartner, 46% dintre tineri cu varsta cuprinsa intre 18 si 24 de ani, intrebati la ce ar renunta mai degraba, la masina sau la Internet, au raspuns ca ar renunta la masina, informeaza CNN.

Raspunsurile marcheaza nu numai o schimbare a valorilor si a stilului de viata fata de generatiile precedente, dar poate influenta si felul in care masinile vor fi conceptualizate in viitor.

“In anii ’50 si ’60, toata lumea voia sa-si ia permisul de conducere pentru ca asta ii elibera”, declara Thilo Koslowski, autorul studiului Gartner.

“Astazi nu mai este cazul. Libertatea consta acum in a avea acces la continutul online, iar oamenii se intalnesc acum pe site-uri de socializare precum Facebook”.

Studiul s-a desfasurat pe perioada unui deceniu si arata o noua paradigma a valorilor pentru noua generatie. Tinerii consumatori nu mai acorda atentie acum decat noilor tehnologii care ii pot ajuta in viata de zi cu zi. Tendinta a fost descoperita in Japonia, dar acum isi face loc si in Statele Unite.

Mai mult, cum producatorii de masini incearca sa atraga tinerii clienti, studiul arata ca industria auto trebuie sa invete mai mult de la dezvoltatorii de smartphone-uri.

“Telefonul nu inseamna numai sa dai telefoane. E o modalitate de a fi conectat, astazi. In acelasi fel, masinile vor trebui sa fie mai mult decat o forma de transport. E drept, intotdeauna vom avea nevoie de masina care sa ne transporte de colo, colo, insa functia ei pare sa se schimbe”, a continuat Koslowski.

Vezi continuarea articolului pe: itmoldova.com

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: