• Pagini

  • Inaugurarea Centrului Pro-European de Servicii si Comunicare

  • Campanie anti-furt


  • Blog din Moldova

  • Blog Stats

    • 98,840 hits
  • Abonare la e-mail

  • http://webs.uvigo.es/jmv/images/index-slideshare-logo.gif
  • https://bnrm.files.wordpress.com/2010/06/youtube_logo.jpg
  • Anunțuri

Talent, cutezanţă, muncă.

Talent, cutezanţă, muncă.

 

 

 

 

 

 

 

 

În cadrul Salonului de artă al Bibliotecii Naţionale, la 1 martie 2011, a avut loc Conferinţa elevilor Colegiului de constructii din mun. Chişinău „Talent, cutezanţă, muncă”, Catedra Design-Interior. Mottoul conferinţei a fost: Mergi  cât  de  departe  poţi  vedea  acum şi  când  vei  ajunge  acolo, vei  vedea  şi  mai  departe… Referatele comunicate de viitorii designeri s-au referit la amenajarea locuinţelor. Ei au răspuns la întrebările cum să asortezi canapeaua şi perdelele, cum să transformi un spatiu intern în ceva care să te reprezinte, să te facă să te simţi bine şi confortabil? Designerul de interior ne poate propune cu uşurinşă un furnizor pentru: mobilier, tapet, parchet, corpuri de iluminat, faianşă sau pentru orice lucru de care am avea nevoie în locuintă, în funcţie de gustul şi bugetul personal.

Diana Şvitchi – bibliotecar.

O echipă de creaţie este formată din: designer de interior, arhitecţi, pictori, astfel încât perspectiva pe care o vor crea asupra locuinţei noastre va fi unică.
În funcţiune de mărimea camerii folosim culori mai deschise sau mai închise. Culorile deschise dau senzaţie de mai mult spaţiu, iar cele închise pot face camera să pară mai mică. Nuanţele naturale de maro pot crea un placut efect rustic. Albul presupune virtute, puritate, curăţenie, spaţialitate şi inocenţă. Rosul exprimă bucuria, energia debordantă, căldură şi agitaţia, fiind extrem de stimulantă şi activă. Ar putea fi minunat aplicat pe pereţii holului de la intrare sau într-un foaier. Verdele reprezintă natura, dezvoltarea şi relaxarea. Este o culoare liniştitoare şi ne poate duce cu gândul la renaştere, la descoperirea unor sentimente de mult timp uitate. Galbenul reprezintă optimismul şi fericirea, este o culoare excelentă pentru un hol întunecos sau pentru o cameră ce nu beneficiază de lumina directa a soarelui.  Mobilier cu forme rotunde – este acum la modă, mai mult ca oricând. Formele geometrice  de bază sunt simboluri cu  ajutorul cărora se poate reduce totul la esenţă. Cercul este simbolul universului, aerului, al spaţiului, expansiunii, eternei reîntoarceri. Triunghiul este un simbol al focului, al gândirii, al sentimentului. Pătratul semnifică pămantul, stabilitatea. Este o figură statică, dar care dă naştere ritmului şi un simbol al minţii închise. La baza creării tuturor formelor de mână şi mintea omului, se află corpurile geometrice de bază: cubul, prisma, piramida, sfera, conul. Liniile drepte pot fi combinate cu forme de sferă sau cilindrice. Mai multe forme geometrice pot coexista în armonie dacă se respectă principiul unei baze comune. Dungile sunt capabile să confere dinamism încăperii  şi pentru siguranţa armoniei se recomandă ca dungile să fie din aceeaşi familie de culori.

Diana Şvitchi – bibliotecar.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: