Grigore Vieru – 75 de ani de la naştere!

Grigore Vieru – 75 de ani de la naştere!

La 14 februarie Grigore Vieru ar fi împlinit 75 de ani de la naştere. Mă întreb ce am putea face noi pentru a-i aduce un omagiu marelui poet. S-au întreprins multe acţiuni în această privinţă; a fost dezvelit un bust pe Aleea Clasicilor, s-a redenumit o stradă, sunt preconizate concerte, expoziţii, lansări de carte, etc. Dar, oricît de multe am face, n-ar fi de ajuns. Cel mai mare omagiu pentru un poet este să-i cunoaştem opera. Să nu ne limităm doar la poeziile învăţate în şcoală, ci să deschidem cu pioşenie cartea şi să studiem filă cu filă, pentru că Vieru a avut de spus un cuvînt pentru fiecare generaţie, începînd de la cei mici şi pînă la cei cu argint la tîmple.

Spre regret, actualmente se citesc mai mult bestselleruri internaţionale, mai mult sau mai puţin valoroase. Cititorii sunt în căutare de senzaţii tari şi mai puţin îşi apleacă urechea spre un vers plin de profunzime. Dar tocmai poezia este cea care poate înnobila spiritul.

Creaţia lui Gr. Vieru este, poate, creaţia cea mai profundă şi mai plină de sens. De aceea Vieru trebuie citit, cunoscut şi descoperit.

Aliona Mandea

Preşedinte CTB

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: